דיאטה – כרוניקה ידועה מראש!

איפה התחיל הצורך לאמץ את אופנת הרזון? אם תנברו היטב בתאי הזיכרון ,כל אחת תדע לזהות מתי זה התחיל אצלה. מתי היא הביעה לעצמה חוסר שביעות רצון מהמשקל או ממראה הגוף. המחשבות הטורדניות הללו גובשו להחלטה שמוכרחים לעשות משהו בנדון. אז כהתחלה מנסים לבד, כי עדיין , עם הרבה תום ומעט יידע חושבים שגיוס כח הרצון יספיק. מורידים קצת מתוקים, מאוד מתאפקים עם המאפים, אבל מהר מאוד מבינים שלבד – זה ממש לא הולך. פה נחשפים לשפע ההצעות בשוק ורק צריך לבחור דיאטה: רק של פחמימות או בלי הפחמימות , רק מיצים או גם שיקים, עם כרוב – בלי כרוב, דיאטת אטקינס, ורק חלבונים, אולגה רז וממרחקים הגיעה אלינו מלישבה, ודיאטת הצום , והפלאו והטבעוני והצמחוני …ומה לא! המטעה והמוזר הוא שבהתחלה באמת יורדים קצת. בין 2-10 ק”ג. וזה מצוין. בהמשך, כאילו במפתיע, קורים 2 דברים:
א. משקל הגוף עוצר מלרדת , למרות ההצמדות ל”כללים “. אוכלים לפי התפריט , עושים ספורט – אבל נתקעים.
ב. בגלל קשיים בדיאטה, התאפקות ממושכת, התמודדות בלתי נגמרת עם המותר ואסור, עם ספירת הקלוריות או הנקודות, עם האנרגיה הבלתי נגמרת בחשיבה על אוכל – נשברים! זה מתחיל בקטן, השבירה הזו, ואז עוגייה קטנה או רק יישור קו לעוגה ,וחבר מביא חבר וזה הופך להתפרעות בלתי נשלטת . התוצאה היא עליה לנקודת המוצא ואף מעלה ממנה. הפעם עם תחושות של תסכול, הלקאה עצמית, אכזבה, ביקורת עצמית ושיפוטיות, ואולי עם נופך של כעס עצמי….וכן הלאה.
הסבב השני מגיעה כשבוע שבועיים אחרי הכישלון הראשון. הוא מגיע עם החלטות חדשות לגייס את כל הרצונות מחדש, לתרץ בכל מיני תירוצים את הכישלון הראשון : “הייתי לחוצה בעבודה”, “הילדים בבית הם היו בחופש”, “עברה עלי תקופה קשה”, “הדיאטה הזו לא התאימה לי ” ועוד.
וכך לאורך השבועות- החודשים – השנים. זה הפך לחלק בלתי נפרד מהחיים . זו הפכה להיות הנקודה הכואבת שכל אחת מסתירה, לפעמים מדברת עליה , אבל לרוב שותקת אתה ואוכלת את עצמה לדעת מבפנים.
למרות כל ההצלחות האישיות בפלחי החיים השונים, זו נקודה שלא מצליחים להתגבר עליה. תמיד נוצר המצב של איבוד השליטה נוכח המתוקים/ המלוחים האלה. תמיד איזה שמחה בעבודה, יומולדת של בן משפחה, חגים משפחתיים וכמעט כל אירוע חברתי הופך למקום של נקודת שבירה, אחרי התמודדות כואבת, כאילו יש משהו אחר שמחזיק בהגה וגורם לאכול ממה שלא רוצים. מרגישים כמו במלחמה , כל הזמן. נעים בין גלים של יאוש – אכזבה-ותקווה במעגל סגור! ולא – את לא לבד! הריטואל הזה מוכר לכל מי שמנסה לרדת במשקל ולא מצליחה. המסקנה העיקרית , משנים של ניסיון, היא דיאטות לא עובדות! הוכח במחקרים רבים ש 96% מהדיאטות לא עובדות!. כל זמן שנתמקד במשקל וההרזיה תהיה חשובה – זה לא יעבוד.
המיקוד אמור להיות באכילה! מה פירוש להתמקד באכילה? האכילה מונה מספר נושאים שחלקם גופניים וחלקם תודעתיים.בתחום הפיזי , למשל, מיקוד בכמות נכונה של אוכל, באיכות האוכל ובמרכיביו בהתאם לצורכי הגוף. ובתחום התודעתי כדגמא : הקשבה לגוף, נוכחות באכילה, שינוי השיח הפנימי , נטרול רגשות משמינים כמו הביקורת העצמית, השיפוטיות, הכעס , הביקורתיות , שליטה ב כוחות החיצוניים שמשפיעים לנו על הצלחת והראש. (והם רבים וחזקים מאיתנו ) נסלק את גורם ההשמנה דרך היידע , התרגול, שינוי ההרגלים ובמודעות מושכלת .

להלן מחקרים המעידים שדיאטות לא עוזרות: 
דמרקר: המחקרים מוכיחים מה שמפחדים להגיד: דיאטות לא עוזרות     
הרצאת טד של סנדרה אמודנט:  "למה דיאטה לא עובדת בכלל?"

למעוניינות באימון אישי לשינוי הרגלי הצריכה והתזונה, לבריאות לאורך החיים, במשקל מאוזן ובחופש מדיאטות, מוזמנות לתכנית “אפשר לשקול אחרת”.

לשיתוף המאמר:

צרו קשר