מה לשתות כמה ולמה

לשיתוף המאמר:

באמון "אפשר לשקול אחרת" אנחנו נותנים מקום של ערך גם לשתייה. נושא השתייה בפירמידת המזון "טבע הדברים" רלבנטי גם לשלב ניקוי הגוף מסוכרים ומאוכל מעובד, וגם לאחריו. רוב האנשים מחברים גם את השתייה לרגש. (כמו שיש אכילה רגשית יש שתייה רגשית). מרבית האנשים לא שותים כשהם צמאים. הם שותים כי כל שעתיים רגילים לשתות את הקפה, או יושבים לפגישה עם חבר על כוס קפה, או על כוסית של שתייה אלכוהולית. אני בהחלט מעודדת מפגשי חברים אבל אני גם מעודדת אתכם, להגדיל את ההקשבה לגוף, להגדיל את הקשב בהקשר של השתייה. להסב את תשומת הלב למנגנון הצמא שלנו, מתי הגוף צמא.

אתם צמאים? שתו מים! 

1זה המסר הכי נכון והכי מדוייק. בתוך עמי אני יושבת, והחיים האמתיים לא כאלה. בואו נבדוק מסגרת קצת יותר כללית עם מצפן שיכוון לאפשרויות הכי טובות . בעיקרון בסיס השתייה הוא מים. אפשר להוסיף למים חתיכות מלפפון או מיץ לימון, או כל עלה צמחי כמו נענע לואיזה ודומים. זה כולל גם חליטות צמחים והכוונה לחליטות מהטבע. לא תיונים – כי הם מכילים קופאין. כדאי ממש עלעלים טבעיים. הכמות היא לפחות 6 כוסות ביום. לקריאה נוספת על מיץ הלימון בבוקר. נסו להיות קשובים לתחושת הצמא ושתו מים. אומנם רשום 6 כוסות, אבל זה המינימום. בימים חמים יותר לשתות יותר. וימים שעושים פעילות גופנית – גם לשתות יותר. יחד עם זאת חשוב להבהיר – שלא צריך להגזים בשתיית מים. אין אמת בתאוריה הטוענת שככל ששותים יותר מים זה יותר טוב. אנשים ששותים בכוח יותר מידי מים מעמיסים על הכליות , זה גורם לשתן החוצה גם מינרלים שהגוף זקוק להם. שתו 6 כוסות ומה-6 כוסות הללו היו קשובים  לצמא .

תה

עד 3 כוסות. לא יותר . למה? כי תה מכיל קופאין, ורצוי לא לצרוך יותר מידי קופאין. כמו באוכל, כל מה שמעל לבסיס לא ממש חובה.מים זה חובה. הדברים שמעבר לכך הם לא חובה וגם אם לא יהיו ביום-יום, הגוף מסתדר.

סודה

למה רק עד 2 כוסות ליום? כי החומר שגורם לתסיסה שזה הסודה לשתייה עלולה לפגוע באמייל של השיניים. בשכבה שמצפה את השיניים. לקריאה מורחבת ולקבלת החלטה מושכלת קראו : על הסודה

קפה

למה רק עד 2 כוסות? בגלל כמות הקופאין. היום לפי כל המחקרים והמידע העדכני מהם מעידים, נכון להיום, שעד 2 כוסות קפה ביום, זה לא פוגע בבריאות. ואפילו יכול לתרום לתפקודי כבד וגם בתפקודים הקשורים למוח. קפה- הכוונה לקפה שחור עם מים. שחור, אספרסו, אמריקאנו, פילטר, מאקינטה , כל הקפה למיניהם שזה קפה עם מים. לא קפה עם חלב, לא הפוך, לא עם 2 כפיות סוכר, קפה, ללא המתקה וללא חלב. כי כל קפה עם המתקה מסוימת, גם ממתיקים מלאכותיים, זה כבר לא שתייה – זו נחשבת לארוחה. ברגע שזה עם חלב או סוכר זה כבר בא גם עם ערכים תזונתיים, של סוכר ופחמימה וערך קלורי. אם יש צורך  לצבוע את הקפה אז עם חלב צמחי בנגיעה קצרה ומעט מאוד. אפשר וזניח. ומובן הוא עדיף שלא. וכמובן, קפה לא שותים לפני השינה. לקריאה נוספת על קפאין: למה להיגמל מקפאין? וגם במאמרון : האם הקפה עושה לנו "נס"?

יין יבש:

בין אם זה אדום או לבן , עד כוסית אחת ביום. למה יין יבש ולא שאר המשקאות האלכוהוליים? כי ספציפית ליין היבש יש הרבה יתרונות בתהליך ההכנה שלו. ויבש זה אומר שהוא לא סוכרי, זה אומר שרוב הסוכר תסס והפך לאלכוהול אז יש בו יחסית יתרון, אבל למרות שכך הוא עדיין משקה אלכוהולי, ואלכוהול לא בריא לגוף שלנו נקודה. ולכן בכמות הזו של עד כוסית ליום ובכמות הזו הגוף מספיק לנטרל את האלכוהול בקלות ועדיין להרוויח את היתרונות .

לשיתוף המאמר:

צרו קשר