עם סוכר מזדקנים יותר מהר. ידעת?

לשיתוף המאמר:

יש הרבה מחקרים שקושרים בין אכילת סוכרים להזדקנות.
אז בפעם הבאה שתאכלי פסטה או עוגת קצפת או כל מאכל שיש בו תכולת סוכר, או לחילופין הופך לסוכר בגוף, תדעי שתרמת עוד קצת להזדקנות שלך.
יש 2 תהליכים שקורים באכילת סוכר (לקוח מתוך תאוריות ההזדקנות):

  • תהליך הגיליקציה – תהליך בו משתנה מבנה החלבון בהשפעת מולקולת סוכר.
    הגלוקוז וסוכרים אחרים בדם מתחברים עם החלבונים בגוף ומעוותים את המבנה הבסיסי שלהם.
    ככל שעולה הגיל, כך עולה רמת הסוכר בדם ושיעור הנזק לחלבונים גדל.
    זוהי אחת מהתיאוריות הקשורות לתהליך ההזדקנות.
    התאים בגוף מכילים הרבה חלבונים. כשמולקולת סוכר באה במגע עם החלבון נוצר קשר מעוות שקוראים לו "אחיזה צולבת" . הוא פשוט נאחז בחלבון ונוצר קשר לא מוצלח.
    כדי לתאר את העיוות הזה  אפשר להשתמש במטאפורה כצמח טורף.
    הצמח הטורף מחכה סגור ונמצא במצב של המתנה עד שעובר לידו זבוב ומתיישב עליו. בבת אחת הוא נפתח וסוגר על הזבוב או היתוש. ראי תמונה מצורפת לפוסט הזה).
    זה מה שקורה גם בקשר בין החלבון והסוכר. הם נקשרים ביחד ואז הם עושים שמות . זה כמו חיזור גורלי. כשזה קורה נוצרים בגוף אנזימים שמפרקים את החלבון שנקרא קולגן.

2. התהליך השני שקורה בגללו מזדקנים מהר יותר מתרחש בעור שלנו.
מתחת למה שאנחנו רואים , מתחת לעור– יש רשת של סיבים שתי וערב , סיבי קולגן וסיבי אלסטין – שאחראים על החוזק של העור ועל הגמישות שלו . כשהאנזימים האלה מופרשים הם מפרקים את סיבי הקולגן. זה גורם לקולגן להתקשות מאוד, לאבד מהאלסטיות שלו והופך להיות חסר אלסטיות. בנוסף לזה במקום שהסוכר והחלבון נפגשו – נוצר תהליך דלקתי , שפרט לאנזימים המזיקים הללו, נוצרים ראדיקלים חופשיים.

מהם הראדיקלים החופשיים??
אנחנו מייצרים ראדיקלים חופשים כל הזמן. והגוף יודע גם ליצור נוגדנים לראדיקלים החופשים, שהם האנטי אוקסידנטים.
ראדיקל חופשי זוהי מולקולה שחסר לה אלקטרון אחד והיא נצמדת לתא שלידה כדי להשלים את עצמה. היא נצמדת לתא שלידה וגונבת לו את האלקטרון החסר ומשלימה את עצמה. התא החסר – זה שנגנב לו האלקטרון הופך להיות ראדיקל חופשי ומחפש להשלים את עצמו – גם דרך התא הסמוך אליו. נוצרת פעולת שרשרת והתהליך הזה גןרם לתהליך מואץ של הזדקנות.
אם את מכירה את הפאקמן, המשולש עם הפה שאוכל  כל דבר בדרך, הראדיקל החופשי נראה בדיוק כך.
אז איך נדע אם יש או אין סוכר במזון שלנו?  טוב זה ממש פשוט : מסתכלים על רשימת המרכיבים.
מזונות עם מדד גליקמי נמוך- בריאים יותר.
מחקרים הוכיחו שככל שאוכלים פחות סוכר מזדקנים פחות. לידיעתך!

לשיתוף המאמר:

צרו קשר