מי את שיבולת שועל?

לשיתוף המאמר:

שיבולת שועל היא אחד המוצרים שקיבלו תג בריאות ללא עוררין מכל הכיוונים,
למה?
מי היא בכלל?
למה אנחנו נמנעים ממנה בחודש הניקוי שלנו בתוכנית "אפשר לשקול אחרת"? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
כמה עובדות על שיבולת השועל :
🌀 שיבולת שועל היא דגן הגדל גם בישראל.
🌀החלק הנאכל בה, כמו יתר הדגנים, הוא הגרעין.
🌀 שיבולת שועל, בשונה ממרבית הדגנים, אינה מכילה גלוטן.
🌀 שיבולת השועל עשירה בנוטריאטים -סיבים, מינרלים, ויטמינים, חלבונים.
🌀 שיבולת השועל מכילה חומצת אמינו טריפטופאן המהווה חומר מוצא להורמון השינה מלטונין.
🌀 ברפואה העממית היא משמשת למגוון סימפטומים כמו בעיות עור, בעיות עיכול, עודף כולסטרול, מתח וחרדה, איזון הורמונאלי ועוד.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
שיבולת השועל היא דגן עתיר בפחמימות ובנוסף, היא לעיתים מייצרת צריכת יתר, לכן בתוכנית שלנו , היא מצורפת למחלקת הדגנים, מהם נמנעים בחודש הניקוי.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
הצורות בהן נצרכת שיבולת השועל הן רבות ומגוונות
🌟גרעיני השיבולת השועל השלמים המלאים – ניתן למצוא אותם בבתי הטבע ובחנויות המוכרות תבלינים ומזונות במשקל. הם נראים דומים לגרעיני חיטה מלאה וניתן להשתמש בהם לאותם שימושים (קדירות, תבשילים, העשרת מרקים ועוד). בראיית התוכנית מצור זה הוא מוצר טבעי שאינו מעובד כלל. ניתן לבחון התאמתו לתזונתכם בכלים שניתנים לכם לקראת תום הניקוי.
🌟 או פתיתי שיבולת שועל מלאים שלמים או גרוסים קלות – אלה הם גרעיני שיבולת שועל מלאים ששוטחו על ידי מכבש (rolled oat). בשל פעולת השיטוח זמן הבישול שלהם מתקצר וניתן להכין מהם דייסות ולהשתמש בהם לאיחוד לביבות, פשטידות, והסמכת מרקים. זהו עיבוד מינימלי ולכן ניתן לצרוך מהם לאחר הניקוי באותו האופן של הגרעינים השלמים (בהקשבה לגוף שלכם כמובן).
🌟 פתיתי שיבולת שועל לבנים, דקים, שיבולת שועל מהירת הכנה, קמח שיבולת שועל – כל אלה הם מוצרים מעובדים הרבה יותר, עם הרבה פחות סיבים, והם נמצאים תחת ההגדרה של מומלץ להמעיט או להמנע בבית התזונה לשגרה.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ומה לגבי שיבולת שועל נטולת גלוטן?
שיבולת שועל היא דגן נטול גלוטן מטבעו. ההבדל בין המותגים שממותגים כך לאלה שלא היא שאלה הממותגים נטולי גלוטן גודלו בשדות רחוקים ונקיים מדגנים אחרים שמכילים גלוטן ונארזו במפעל ובפסי ייצור שאין בהם חשש לשארי גלוטן ולכן בטוחים לצליאקים.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
את כל זה למדתי בתכנית "ממאבק לשחרור " אביב גיל ויגאל רווה. תודה להם.

לשיתוף המאמר:

צרו קשר