מה זה "אני מאמין"?
יש מספר אמונות / פרדיגמות מגבילות או כמו שהם נקראים גם דפוסי חשיבה שמפריעים להשתחרר ממעגל ההשמנה. המחשבות האלה טבועות עמוק בתת המודע והם מחסומים שלא מאפשרים לבצע שינויים .
הנה כמה משפטים מגבילים נפוצים שאנשים אומרים לעצמם:
"תמיד הייתי בעודף משקל, אז לעולם לא אוכל להשתנות". אמונה שנובעת מהלך רוח קבוע ומההנחה שהמשקל נקבע אך ורק על ידי גנטיקה או גורמים אינהרנטיים – פנימיים שטבועים עמוק בפנים. . יש התעלמות מוחלטת מהפוטנציאל לשינוי וצמיחה באמצעות אימוץ הרגלים בריאים יותר וחיפוש תמיכה.
"ניסיתי כל כך הרבה דיאטות, ושום דבר לא עובד לי".
עוד אמונה זו שנובעת מניסיונות לא מוצלחים בעבר לירידה במשקל, מה שמוביל לתחושת חוסר תקווה והשלמה. זהמפריע לאנשים לחקור גישות חדשות, לחפש הכוונה מקצועית או לטפל בגורמים הבסיסיים שאולי תרמו לכשלים קודמים.
"אתחיל מחר/שבוע הבא/חודש הבא".
הלך הרוח הזה מנציח דחיינות ומעכב את הפעולה. זה יוצר מעגל של דחייה מתמשכת, למנוע התחייבות לבצע שינויים בהרגלי האכילה ובאורח החיים .
"לעולם לא אצליח לעמוד בפני התשוקות שלי".
אמונה זו מניחה חוסר שליטה על התשוקה למזון ומתעלמת מהפוטנציאל לפיתוח אסטרטגיות לנהל ביעילות תוכניות והחלטות. זה מוביל לאכילה רגשית ולהסתמכות על מנגנוני התמודדות לא בריאים, לא נכונים ובוודאי שלא מצליחים.
"לרדת במשקל זה קשה מדי, אז למה לטרוח לנסות?"
דפוס החשיבה הזה משקף גישה תבוסתנית וחוסר אמונה ביכולת אישיתלהצליח. זה מערער את המוטיבציה ומרתיע מלחפש תמיכה, להציב מטרות או לעשות מאמצים עקביים לירידה במשקל.
"אני צריך להיות רזה כדי להיות מאושרת או מקובלת".
אמונה זו קושרת ערך עצמי ואושר להשגת גודל או מבנה גוף ספציפיים. זה יוצר מערכת יחסים לא בריאה עם אוכל ודימוי גוף, מה שמוביל להתנהגויות קיצוניות, אכילה מופרעת או רדיפה מתמדת אחר אידיאל לא מציאותי.
"אין לי זמן להתעסק עם זה".
הלך הרוח שנותן עדיפות להיבטים אחרים של החיים על פני רווחה אישית. זו תוצאה של לוחות זמנים עמוסים, דרישות עבודה או חוסר טיפול עצמי. האמונה הזו ימונעת מאנשים לפנות זמן לפעילות גופנית סדירה, לתכנון ארוחות או לחיפוש תמיכה.
כדי להשתחרר מהפרדיגמות המגבילות הללו, חשוב לאתגר את המחשבות הללו ולהחליף אותן באמונות מעצימות יותר.
יש אסטרטגיות שכדאי לשקול, למשל, אפשר לאמץ את האמונה ששינוי אפשרי ושהפעולות והבחירות שלכם יכולות לחולל שינוי בבריאות וברווחה שלכם. או למשל, להקיף עצמך בקהילה תומכת או באנשי ליווי מקצועיים שעוזרים לשנות "אני מאמין" – חוסם.
ועוד…ועוד…ועוד…
רוצה שזה יקרה לך?
"אפשר לשקול אחרת"