יש כמה סימנים שיכולים לחשוף התמכרות לסוכר!
דחף!
הדחף הזה שהוא כשמו כן הוא, דחוף מאוד! במופע החיצוני שלו נחפש במקרר, במזווה – משהו לאכול. משהו שבדרך כלל יהיה בצקי, פחמימתי, מתוק או מלוח. זה מתחיל מיד לאחר שמפסיקים את צריכת הסוכר. בנוגע לסוכר , התשוקה הזאת על פני השטח, באה בגלל התנודות ברמות ההורמונים במוח, כולל במעבירים העצביים. ההורמונים דופמין וסרוטונין, משפיעים על ההתגברות של הדחף הזה. על סרטונין ודופמין קראו ב “ידעתם שאנחנו מכורים לסוכר?”
עייפות
היעדר אנרגיה הוא סימפטום נפוץ בקרב אלו של שלא צורכים סוכר מזוקק, מה שיכול לשמש כמקור לאנרגיה עיקרי, אם מתמכרים אליו. התחושות הראשוניות של חוסר המרץ, מתחילות בערך לאחר 24 שעות מהפסקת צריכת הסוכר. מבחינה נפשית, אפשר לחוש אדישים וקהים, ועם קושי לתקשר ולחשוב בבהירות. בנקודה הזאת, קורה גם שמתחילים לפתח אפילו תחושות דיכאוניות. על השינוי באנרגיה במהלך היום ומה משפיע על זה קראו בהרחבה במאמר ” סוכר פוגע באנרגיה ובמשקל!”
חרדה
במחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת פרינסטון, חולדות שנמנע מהן סוכר, הציגו התנהגויות גמילה שהשתקפו בנסיגה באופיואידים, כולל נקישות בשיניים ורעידות בידיים ובראש. המחקר הוביל את החוקרים להסיק, שצריכת סוכר מוגזמת והפסקת הצריכה, דומים לגמילה מאופיואידים. מדדים כמותיים אחרים הצביעו על כך שחלק מהחולדות הראו תסמיני גמילה הדומים לאלו של מורפיום או ניקוטין, “מה שמרמז שהחולדות הפכו להיות תלויות סוכר.” עוד על מחקר העכברים ועל דופמין, במאמר :“חוקרים עכבו אחרי רמות דופמין יותר משנה”!
כאבי ראש
כאבי ראש הם כנראה תופעת הלוואי הגרועה והנפוצה ביותר בצריכת הסוכר. אכילתן של פחמימות פשוטות (סוכר לבן, פסטה) עלולה אפילו לגרום למיגרנות.כאבי ראש ומיגרנות מופיעים בגלל עלייה חדה ופתאומית ברמות הסוכר בדם – הידוע בשם היפרגליקציה – וההתרסקות הפתאומית בסוכר בדם, המגיעה לאחר השימוש. אנשים הסובלים ממיגרנות, הדילוג על ארוחות עלול גם לגרום לכאבי ראש ומיגרנות. עוד על היפרגליקציה ונזקים של הסוכר, קראו במאמר “מהם נזקים של מחלת הסכרת”
רגשי אשמה
כולם חשים רגשי אשמה מדי פעם, בגלל משהו שלא היינו אמורים לאכול. אבל כשרגשי האשם האלה תכופים, ובאופן שחוזר על עצמו יש וויתור וצריכת הסוכר , זה עלול להיות סימן לכך שסובלים מהפרעת אכילה.